Detta gör jag

Jag jobbar med att göra hemsidor som ska passa situationen som kunden kommer med, ibland behövs det bara några få sidor med kort information och bilder. Andra är i behov av en stor hemsida med produktkatalog, mycket information, blogg och forum. Mitt mål är att kunna uppfylla mina kunders krav och förväntningar för att alla inblandade ska vara nöjda.

Det finns självklart massor av olika ”finesser” man kan ha på sin hemsida. Det finns vissa som är vardagsmat, andra man inte ser så ofta. På denhär sidan har jag samlat ihop några av de funktioner jag använder mest på de webbsidor jag gör.

Bildspel – Att visa olika typer av bilder i ett format av ett bildspel är ofta ett trevligt och informativt sätt att göra det.

Bildalbum – Om man har många bilder att visa är det en bra ide att sätta ihop ett något slags bildalbum där man kan välja vilken bild man ser och så vidare, det finns möjligheter att lägga in text också. Titta på ett bildalbum här.

Gästbok – Att ha en gästbok på sin hemsida kan vara ett trevligt inslag.

Dagens datum – Idag är det . Det kan vara en trevlig tuch att ha dagens datum på sin hemsida.

Dagens namnsdag – Idag har namnsdag. Att ha just dagens namnsdag är kanske inte vad man använder denhär metoden till i vanliga fall. Men här går namnen att ersättas med precis vad man vill.

Favicon – Det som kallas favicon är en liten ikon i adressfältet i webbläsaren och i favoritlistan som gör att man kanske lägger märke till just din hemsida. Klicka här för att se vad jag menar.

Produkt register – Eftersom jag jobbar med databaser och kod som kan hantera data från databaser kan jag bygga grunder för en del databashantering.

Flash objekt – Flashobjekt kan vara en trevlig detalj på en hemsida som används nästan överallt på nätet. Det ger en frihet att få delar av sidan att se ut precis som man vill och tillåter rörelse och ljud. Överst på denhär sidan, där min logga ligger, finns det ett flashobjekt.

Filmvisning – Ibland kan det vara en bra idé att förevisa vad man menar med hjälp av en filmsnutt vilket dagens internet tillåter på ett smidigt sätt. Klicka här för att få sen en liten film.

E-butik – Jag kan bygga en e-butik för just dina behov och önskemål så att den innehåller det du behöver och ser ut som du vill ha den. Gå in här för att se en e-butik jag har gjort.